Balatoni Nyugat

Ilyen Keszthelyt szeretnétek - 3. rész

Minden, ami javíthat a városon

2018. július 04. - balatoninyugat

Egy éve tettük fel azt az egyszerű kérdést: milyen legyen Keszthely? Kérdőívünkben arra kerestük a választ, milyen várost szeretne az, aki itt él vagy élt korábban. Nos, igen, nem kapkodtuk el, de végül sikerült kiértékelni a beérkezett, több mint félezer (544 db) kérdőívet, így most összegezzük a válaszokat. Háromrészes cikksorozatunk záró részében a lehetőségeket vesszük górcső alá, azaz szerintetek mitől válhat jobb hellyé a város.

bny-blog-krdv-3.png

Több ötlet kell? Több jobb ötlet? Kreativitás? Új emberek a közéletben? Most kiderül, hogyan változtatnátok Keszthelyen.

Egy évvel ezelőtt több mint félezren töltöttétek ki kérdőívünket, aminek a válaszait végre sikerült feldolgoznunk. Köszönet a türelemért és a megértésért. A kiértékelés első része (a minden szépről és jóról) itt olvasható, a második rész, a javítandó és hiányzó dolgok listája itt érhető el. 

Ezen múlhat, hogy Keszthely sikeres legyen…

Úgy tűnik, jó ötletekből van hiány a városban, mivel ebből szeretnének sokkal többet a válaszadók (65,4%). De több munkahelyre (56,6%) és több fiatalra (49,4%) is szükség lenne. A válaszadók 40,4 százaléka viszont egy új városvezetéstől várná a sikert.

De volt, aki kevesebb korrupciót, észszerűbb, politikai pártoktól független városvezetést kívánna, mások pedig a több embert vonzó programoktól várnák Keszthely felvirágzását.

Ezzel tennétek Keszthelyt jobb hellyé…

Itt azt kérdeztük, személy szerint mivel segítenétek a városon, hogy az egy sokkal jobb hely lehessen. A válaszadók 2/3-a (67,8%) egyedi ötletekkel segítene (hogy mikkel, akár itt is meg lehet osztani), munkahelyteremtésre 58,5 százaléknyi válasz érkezett, míg a válaszadóink 35,1%-a aktívan részt venne a helyi közélet alakításában. (Hajrá!)

De szebbé, tisztábbá és gondozottabbá is tennék a várost (a közelmúltbeli szelektív szigetes állapotok után mi más lehetne erre is mondani, mint hogy hajrá!) Említést kapott még, hogy legyen együttműködés a Georgikon Karral, legyen mozi, jöjjenek multik és legyen gyorséttermek.

A választások befolyásolhatják, milyen lesz Keszthely?

A 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választásokra, pontosabban azok Keszthelyre gyakorolt hatására kérdeztünk rá. A válaszadók 63,8%-a szerint nem lesz változás, 24,6 százalékuk, talán az optimista ellenzékiek szerint pedig igen, hozhat változást egy, a mostanitól más színezetű városvezetés.

Ugyanakkor olyan válaszok is érkeztek, miszerint egy fiatal, 40-es ambiciózus, lelkes, karakán és kreatív, nem pénzéhes, üzletember lenne jó Keszthely polgármesterének. Nos, a 2018-as választás már elmúlt, ott döntött a város és a térség, a polgármestert és a testületet 2019-ben lehet lecserélni. Már, ha tényleg ezen múlik.

copy_of_copy_of_copy_of_bny-kerdoiv-vege.png

Vagy min múlik? Elmondanád? Megosztanád? Van egy remek ötleted, amitől jobb lehet a város? Lenne kedved aktívan belefolyni a város életének formálásába? Beszéljük ki, beszéljük meg, hogyan tennéd. Ehhez a közös gondolkodáshoz létrehoztuk a Facebookon a Balatoni Nyugat blog alkotóműhelyét (ez egy zárt csoport, annak a tartalma egyelőre azok között marad, aki oda csatlakozik), ahova szeretettel és tisztelettel várjuk mindazokat, akik lehetőségeikhez mérten (ötletekkel, önkéntes munkával, stb.) szeretnék egy jobb hellyé tenni Keszthelyt. Mi már ott vagyunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoninyugat.blog.hu/api/trackback/id/tr8714090707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása