Balatoni Nyugat

Elindultunk!

2017. június 13. - balatoninyugat

Eljött az idő, virtuális vitorlásunk kifutott a közösségi média vizeire, hogy hirdesse: lehet nyugat-európai módon szólni a mindig is a Nyugathoz tartozó nyugat-balatoni térségről. Sem a vitorlás által szimbolizált Balatont, sem az energiával teli narancssárga színt nem hagyjuk kisajátítani. Iránytűnk az európai értékrend, térképünk a gazdag történelmi és kulturális örökség, amely szűkebb és tágabb hazánkat jellemzi.

bny-fb-hird-blog.png

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.

(Seneca)

Keszthely és környékének törekvő polgárai és a haza fejlődését szem előtt tartó főnemesei már évszázadokkal ezelőtt tudták a helyes útirányt, sőt ha kicsit messzebbre tekintünk: Zalaszentgrót, Tapolca és Sümeg is a nyugatos fejlődés útját járta. Önző hatalmi érdekből - mely a legtöbbször tudatlansággal, szellemi rövidlátással is párosult - többször is megpróbálták már letéríteni a nyugat-balatoni térséget erről az útról és jelenleg is hasonló törekvéseknek lehetünk tanúi.

De nem csak tanúi és tétlen elszenvedői kívánunk lenni a napjainkban zajló kedvezőtlen folyamatoknak. Szükség van a nyilvánosság erejére, ha úgy tetszik, egy másik nyilvánosságra annak érdekében, hogy visszatérhessünk a valódi, tartós értékeket teremtő fejlődés útjára.

Szerzőink és témáink köre egyaránt változatos lesz. Írunk majd komolyan és kevésbé komolyan, írunk a Balaton-parti és távolabbi településekről, közlünk irodalmi alkotásokat, fényképeket és videókat, szemlézzük és megosztjuk a sajtó térségünkre vonatkozó híreit, sőt nem riadunk vissza azok kommentálásától sem. Ha kell, konferenciát és előadásokat szervezünk, ha pedig arra van szükség, akkor bulit.

Szeretnénk, ha a Balatoni Nyugat valódi közös ihlet terméke lenne, tehát várjuk a véleményeket, ötleteket, építő kritikákat, sőt a velünk együtt alkotni kívánó szerzőket, szerkesztőket, tudósítókat, videósokat, fotósokat, grafikusokat és bárkit, aki bármit hozzá tud tenni most formálódó sajtótermékünkhöz.

Jó szelekkel, jó kikötő felé haladunk. Tartsanak, tartsatok velünk!

A Balatoni Nyugat közösségi szerkesztésű alternatív hír- és véleményforrás azok számára, akik nem – vagy nem kizárólag – az önkormányzati és egyéb hatalom-közeli tulajdonú sajtóból kívánnak tájékozódni a nyugat-balatoni térség történéseiről.

A Balatoni Nyugat elkötelezett az európai értékrend, a nyugati civilizációval szorosan összeforrt magyar nemzeti hagyomány és kulturális örökség, a nyugat-balatoni térség polgári szellemisége és a fenntartható fejlődés iránt. Ennek jegyében a tartalomszolgáltatás mellett közéleti és kulturális eseményeket is szervez.

A Balatoni Nyugat tartalmain keresztül állást foglal közéleti, gazdasági, ökológiai és kulturális kérdésekben, azonban nem kíván az igazság egyedüli birtokosának szerepében tetszelegni. Helyet ad a vitának, az alkotó eszmecserének, szigorúan ragaszkodva az európai hangnemhez és az emberi méltóság tiszteletben tartásához.

A Balatoni Nyugat nem pártszócső. Szerzői, szerkesztői a nyugat-balatoni térségért felelősséget érző, nyitott szemmel járó értelmiségiek, akik esetleges közéleti szerepvállalásuk mellett – vagy anélkül – osztják meg gondolataikat, érzéseiket és képeiket az olvasókkal.

A Balatoni Nyugat kérésükre védi egyes szerzői, tudósítói anonimitását, azonban a szerkesztőség minden esetben felelősséget vállal az itt megjelent tartalmakért.

A Balatoni Nyugat várja mindazokat, akik írásaikkal, képeikkel, videóikkal, tudósításaikkal hozzá tudnak járulni tartalmainak bővítéséhez.

A Balatoni Nyugat ezúton mond köszönetet a Váradi András Alapítványnak az elindulásához nyújtott nagylelkű támogatásáért, jövőbeni működésének költségeit pedig elsősorban közösségi finanszírozásból kívánja megoldani, nem zárkózva el a helyi vállalkozások hirdetéseinek megjelenítésétől sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoninyugat.blog.hu/api/trackback/id/tr6512590997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása