Balatoni Nyugat

Valóban nyugat-európai hely a Nyugat-Balaton?

2017. augusztus 07. - egy helyi srác

bny-migrans_2.png

„Semmi keresnivalójuk itt”, „menjenek Isten hírével”, „lesz lincselés is”, csak néhány azon kommentek közül, amik a múlt héten megjelent hír kapcsán születtek, miszerint menekült családokat üdültettek volna egy Balaton-közeli településen. Tényleg ennyire szeretünk gyűlölni? Tényleg ennyire működik a kormányzati propaganda? Tényleg ilyen messze vagyunk Nyugattól?

Előzmények

A Migration Aid nevű, menekülteket támogató civil szervezet hírét a Magyar Idők kapta fel a saját habitusukkal tálalva. A hírre rátalált a Zalai Hírlap is, ami azt próbálta kinyomozni, ha nem Keszthelyre, akkor hova vinnék a menekültek tömegeit nyaraltatni? Mire kiderült, hogy Zalavár lehet a feltételezett helyszín, addigra már Manninger Jenő, helyi országgyűlési képviselő kezdte el szítani a tüzet, miszerint nem lehet, hogy ide menekülteket hozzanak, nem szólt senki, meg amúgy is. Keszthely polgármestere kvázi tajtékozva kontrázott, ha kell, tüntetést is szervez, és minden eszközzel megakadályozná, ha Keszthelyre akarna valaki menekülteket hozni akár nyaralás céljából is. A közben megriadt zalavári polgármester asszony mellett beszállt a buliba Hévíz polgármestere is. A nyíltan a menekültek balatoni (nem hévízi!) üdülését elutasító és a nyaralást szervező egyesületet támadó polgármester üzenetét egy nappal később még egy Facebook-poszttal megerősítették, felhívva a figyelmet, hogy bérkommentelők jelentek meg a poszt alatt, amúgy meg ma is ezt gondolja a hivatal is a polgármester nemkülönben. Nem mellékesen sok hévízi is, ahogy a kommentekből kiderült (még ha nyilván nem is minden hévízi gondolkodik így).

Na, de mi történik már Keszthelyen és Hévízen? Tényleg ez lenne a nagy felvilágosult Festeticsék öröksége? Pár tíz milliárdnyi kormányzati hirdetés és felülről szerkesztett cikk miatt képesek vagyunk meggyűlölni a lerombolt hazájukból menekülő embereket, családokat? Egy turizmusból és vendéglátásból élő térség, Keszthellyel és Hévízzel az élen nem lenne képes vendégül látni (nem ingyen és még csak nem is a mi adóforintjainkon) néhány a magyar állam oltalma alatt álló családot? Csak, mert SOROS? És csak, mert MIGRÁNS?

2017-ben a fene nagy szabadság és az internet arra késztet embereket, fiatal anyákat és kedves nagyikat, hogy véres szájjal hörögjenek általuk nem látott és nem ismert, oltalmat kereső emberek miatt?

bny-mig-mem.png

Nem jövök most olyannal, hogy anno, ha Jézus szüleit is elhajtották volna mindenhonnan, még abból a bizonyos istállóból is, akkor most milyen vallásra hivatkozva gyűlölködnének? Nem jövök azzal sem, hogy hont foglaló őseink valódi területhódító migránsok voltak, olyanok, akik tényleg teret akartak maguknak szerezni és nem legális úton. Vagy azzal, hogy mi lett volna Keszthelyből és Hévízből, ha annak idején Festeticséket is elűzik a térségből, mondván nem ismerik őket, nem tudják, mifélék, itt nem lesz helyük? Mi lett volna Keszthellyel Goldmark, Klempa, Schwarz Dávid, vagy épp Fáber Sándor nélkül, akiket oly büszkén hirdet hírességei közt a város honlapja? Csak mert nem a városban születtek, vagy csak mert mások voltak az őseik. Vagy mi lett volna Keszthelyből a Reischl család nélkül, akiket például nem is említenek a keszthely.hu-n a hírességek között.

Ha a mai kor letelepedett népszerű és elismert "bevándorlóit" nézzük Keszthelyen, ott van Tony, azaz Antoine Azar, aki a környék legjobb gyrosát készíti már évtizedek óta és már-már intézménnyé vált a gyrososa, vagy Dr. Hashmat Ibrahimkhail, aki szintén vagy 20 éve él és dolgozik Keszthelyen, a város rokonszenvét kiváltva. Nekik is menniük kellett volna tovább, amikor hozzánk jöttek?

Azt mondják, egy nép olyan vezetőt választ, amilyen saját maga.

Valóban olyanok lennénk, mint Ruzsics Ferenc? A fontos társadalmi és szakmai kérdésekben hallgató, vagy épp bődületesen rosszakat nyilatkozó keszthelyi polgármester, aki tüntetést szervezne és minden törvényes lehetőséget megragadna, hogy távol tartsa a legálisan Magyarországon tartózkodó menekülteket?

Vagy olyanok lennénk, mint Papp Gábor? Aki még félinformációkra támaszkodva migránsozott egy jót, hogy ők "VENDÉGEKET" a világ bármely pontjáról szívesen látnak, de egy polgári lakosság érdekeit (hee?) figyelmen kívül hagyó egyesület szervezet ne hozzon már ide csak úgy menekülteket a tranzitzónából. Amúgy e többsoros bejegyzésével Papp Gábor örökre kiírta magát a nyugati, européer polgármesterek sorából. Oda, ahova az elmúlt években annak ellenére fel tudott kapaszkodni, hogy korábban miépes volt és rasszista, antiszemita zenekarok koncertjein pogózott még kezdő képviselő korában. Bár lehet, ez a kirohanása nem is nekünk és a migránsok ellen szólt, hanem csak szeretne 2018-ban képviselőjelölt lenni. 

Ahelyett a Manninger Jenő helyett, aki az egész sorostervezést elindította, aki felemelte a kommentáradatot és meglovagolta a migránsozó szelet a Balatonnál? Olyanok lennénk tehát, mint Jenő?

Vagy esetleg olyanok, mint az önjelölt városmegmentő és tanácsadó szerepében tetszelgő S.O.S. Keszthely blog szerzője, aki migrációs veszélyt vizionál? És aki a fogorvosi rendelése mellett akar tüntetést szervezni a bevándorlók ellen Keszthelyen?

Tényleg ezek az emberek mi vagyunk? Ha a kommentelőket nézem, akkor sajnos igen. Ha a közönnyel válaszolókat nézem, akkor is. Mivel előbbiek a leghangosabbak és utóbbiak vannak talán a legtöbben, így nem kérdés, mi lesz, mi várható nemcsak 2018-ban, hanem utána és még utána. Mert Keszthely nemcsak a nyári naplementétől vagy a kastélytól szép, hanem az itt élőktől lesz jó vagy rossz hangulatú város. Rajtunk múlik, hogy egy olyan nyitott hely leszünk, ahol szívesen várnak bárkit, szegényt vagy gazdagot, elesettet vagy szerencsés sorsút, keletről vagy épp nyugatról. És nem azért, mert pénzt hoznak, hanem azért, mert örülünk, hogy nálunk van, hogy része lehet annak a mindennapi csodának, amit a Nyugat-Balatonnál nap mint nap át lehet élni.

De mi tehetünk arról is, ha utálkozással, bezárkózással válaszolunk bárkinek, akitől tartunk vagy valamiért nem szeretünk, ha kinyújtott kezekbe ököllel csapunk, még ha egyelőre csak egy Facebook-komment erejéig is. Lehet ezen is változtatni, vagyis kellene. Mert ez így nem vezet sehova. Vagyis de. Egy olyan helyre, ahova nemhogy mások nem fognak jönni, de ahonnan még a jóérzésűek is elmennek.

FRISSÍTÉS: A kormányközeli média szerint elképzelhető, hogy "vakriasztás" volt a balatoni üdültetés a Migration Aid részéről. A menekült családok helyi nyaraltatására adott reakciók viszont nagyon is valóságosak, így sajnos a blogposzt az álhír esetén sem veszíti érvényét.

Milyenek a migránsok menekültek? Például ilyenek is

Egy 20 éves szíriai lány felvette útját az ISIS által szétbombázott házukból, Ausztriáig. 22 perc alatt végig lehet kísérni, hogyan jutnak el a lebombázott városukból a vágyott Nyugatig. Tessék, lehet utánuk csinálni.

Amúgy meg igen, ha nekem is most kellene menekülnöm, én is a legjobb ruhámat venném fel és az okostelefonom lenne a legfontosabb útitársam a családom mellett. Mert ez biztosítja a kapcsolatot a világgal és egymással az ismeretlen idegenben.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoninyugat.blog.hu/api/trackback/id/tr6612724124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proud Mary 2017.08.07. 12:48:00

nem ez a ny. európaiság kritériuma.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 12:58:31

Azért nem semmi a ballib hazodózó blogger képmutatása.

Összekeverni a muszlim nőket erőszakoló, potenciális terrorista hordát, az európán belüli bevándorlással, kivándorlással, ahoz azért pofa kell.

röf 2017.08.07. 12:59:43

Ha nem fizetett propagandát nyomnátok az ominózus üdültetéses-provokáció hatásait és reakcióit tesztelve,
akkor válaszolhatnátok egyetlen kérdésre.
Miért kellene ezeket az írástudatlan, eldobált papírokkal érkező, 13 évesnek hazudott, szakállas, katonaköteles korú, nagypofájú vadembereket szeretettel fogadnunk?
Hiszen egyik sem közvetlenül háborús üldözött, ha meg igen, akkor háborús bűnös is egyben.
Hiszen ki védi meg a hazáját, ha nem pont egy ilyen kigyúrt, mosdatlan buckalakó?
Nincs itt semmi gyűlölködés, nagyon szeretjük őket ott, ahol vannak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 13:00:50

Egyébként kérdezd meg a Németeket miért nem fogadják be !

Nekem pl nincs ellenemre, hogy zárt vonaton annyit szállítsunk multikulti asszonyságnak amennyit csak akar.

Csak nekem ne akarjon szomszédnak betelepíteni integrációra képtelen muszlimokat, ha kérhetem !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 13:01:53

Egyébként érdemes megnézni, mennyire várják a kedvenc kis muszlimjaidat az imádott Nyugat-Európádban:

index.hu/kulfold/2017/07/12/menekult_migrans_olaszorszag_aradat_problema/
...
A helyzetre az osztrákok is reagáltak, a védelmi minisztérium páncélozott járműveket indított az olasz határ felé, a védelmi miniszter pedig arról beszélt, hogy az osztrák hadsereg „támogató műveleti tevékenységére” számít az olasz határon, és összesen 750 katona áll készen határvédelmi feladatokra.
...
Svájc is megerősítette a déli határát, a franciák is kutyákkal és drónokkal őrzik az olasz határt az összegyűlt migránsok ellen Ventimigliánál, az „olasz mini-Calais-nál
...
És ha ez nem lenne elég baj az olaszoknak, közben az afrikai bevándorlók kőkemény maffiát építettek maguknak, írja a Newsweek. A Fekete Fejsze nevű, nigériaiakból álló szervezetet 2016-ban felszámolták a hatóságok, de máris a helyükbe léptek a Vikingek.
Ők a Cosa Nostrával összejátszva az elkeseredett menekülteket próbálják behúzni a „családba”, illetve jó bizniszt csinálnak a menekültcsempészettel és a szexmunkáshálózat működtetésével.

Nyomortelepy 2017.08.07. 13:06:14

Ez a Festeticses hasonlat gyanakvást szül. Csak nem a kastélyba akarják költöztetni őket? Ezektől még ilyesmi is kitellik

desw 2017.08.07. 13:27:31

"Amúgy meg igen, ha nekem is most kellene menekülnöm, én is a legjobb ruhámat venném fel és az okostelefonom lenne a legfontosabb útitársam a családom mellett."

:DDDD

Francba! A telefonját mindegyik hozza, de a család marad otthon a háborúban és szegénységben.

Jóvamá', na! Legyünk megértőek! Mindenkivel megesik ez!

midnightcoder2 2017.08.07. 13:52:45

Ja. Valóban nem vagyunk Nyugat-Európa. Ezért aztán minket nem is fognak 30 éven belül kiirtani a migránsok.

E.Katolnai 2017.08.07. 13:53:57

Már jó néhányszor leirtam, felhivtam blogtársaim figyelmét az interneten fellelhető hatalmas dokumentumanyagra, amikből nagyon jól látni, h mit művelnek az arab-néger hordák nyugat-európa nagy városaiban. Hiába irom oda, h ezressével, tizezressével lehet találni felvételeket: egy libsi hulladék visszaszól, csak "néhány" szélsőségesről van szó, ami nem ad alapot birálatra. Több ezer, több tizezer felvétel a libsik szerint csupán "néhány" és én vagyok a szemét náci, h ezt meg merem emliteni.
Azt hozta fel ez a liberális hulladék, h csak néhányan gyilkolnak a néger-arab söpredékből, de a mindennapi terrort; a megveréseket, rugdosásokat, nemi erőszakot, fenyegetéseket, leköpéseket hagyjuk figyemen kivül, mert azok kis dolgok.
A magyar különben nem gyűlölködik, de nagyon helyesen lenézi, megveti ezeket a vadakat és nem akarja családja közelében vagy hazánkban látni.
süti beállítások módosítása