Balatoni Nyugat

Melegnek lenni Keszthelyen

2017. július 04. - egy helyi srác

Nem vagyok meleg. De ha az lennék, se lenne gond. Vagyis inkább nem lenne egyszerű. Például Keszthelyen nem. (Igaz, ide más vidéki kisvárost is írhattam volna, a falvakról nem is beszélve.) Ezért.

Június 30-án nyílt meg a 2017-es Budapest Pride Fesztivál, ami egy hétig tart és a július 8-i felvonulással ér véget. Az elsőt még 1993-ban rendezték meg, az idei a 22. lesz a sorban. Az eseményhez kapcsolódó Nyitottak vagyunk mozgalom pedig a toleráns és a valódi esélyegyenlőséget fontosnak tartó cégeket gyűjti össze és mutatja be néhány éve.

A minap szavazták meg Németországban, hogy házasodhatnak azonos neműek. (Mert csak a szerelem és a szeretet számít. Főleg 2017-ben.) Abban a Németországban, ami mindig is inkább konzervatív volt, mint nem. (Ahogy Keszthelyről is ugyanez mondható el az utóbbi 20 éve alapján is.) Mindezek ellenére sok politikus, polgármester, közéleti szereplő comingoutolt náluk az utóbbi években, és a németek többségének (is) jól van ez így. 2017-ben mindenképpen.

Itthon azonban nem kell attól félnünk, hogy a 2018 vagy 2022 után alakuló bármilyen színű és szagú kormányunk is viharsebesen hozzányúlna egy törvénytervezethez, vagy az alkotmányhoz (bocsánat, Alaptörvényhez), hogy változtasson a melegek, a meleg párok jogainak egyenlősége érdekében. Ettől az ország és a társadalmunk nagy része – sajnos még – messze van, a vidékünk nemkülönben. Egyedül a fővárosunk az, ahol nem néznek ferdén, vagy sehogy sem egy meleg párra. Legalább Budapesten jól van ez így. 

bny-blog-pride.png

Na, de vissza ahhoz, milyen lehet Keszthelyen melegnek lenni (és más kisvárosban is, hogy ne csak szeretett városunkon legyen a por elverve)?

Semmilyen. Mert melegek nincsenek Keszthelyen. Nem látta őket senki, de van, akiről már valaki azt mondta, vagy csak azt hallotta. (Skandalum!) Vagy aki az, arról se tudják elképzelni, mert az milyen lenne már!

Az elmúlt években több Keszthelyen kívüli keszthelyi comingoutnak a távoli szemlélője voltam. Mert szeretett városomban senki, talán még a családjuk előtt sem merték felvállalni nem másságukat, csupán önmagukat. Így a néhány fokkal nyitottabb és toleránsabb Budapesten merték megélni valódi énjüket. Olyanokról beszélünk, akik Keszthelyen köztünk éltek, kedvelt emberek voltak, de mihelyt kiderülne „másságuk”, az városi megbotránkozást keltene. És nem is kicsit. És erre tényleg nincs szükségük. Ezért sem a városban élnek, nem itt alkotnak, nem itt boldogok (és talán rendesen sosem térnek már vissza). Aki pedig érzi magában, hogy máshogy szeret, az meghúzódik, örök agglegénye vagy aggleánya lesz a városnak.

De mit tegyenek a magukat melegnek érző és azt megélni is akaró keszthelyi férfiak és nők, srácok és lányok, ha még a felvilágosult Festetics György városában is elenyésző számban létező és lassan kifogyó nyitott(abb) szellemiségű emberek nagy részét is megbotránkoztatja, ha kiderül ismerősről vagy bárkiről a városban, hogy homoszexuális? 

Ez még inkább szomorúbbá teszi nemcsak a jelen helyzetet, hanem a város jövőjét is.

Mert nem ígér szebb és fényesebb jövőt egy közösségnek sem, ha folyton a magába zárkózó, rosszindulatú és intoleráns arcát mutatja. Ezekből nem szoktak sikeres és élhető helyek, közösségek kinőni. És ezekre mások sem kíváncsiak. Az sem, aki élni, és az sem, aki vendégnek jönne Keszthelyre.

pixiz-03-07-2017-14-33-47.jpg

Mert a tolerancia és a nyitottság 2017-ben megkérdőjelezhetetlen alapérték kell legyen. Nemcsak vallási, nemi és bármilyen hovatartozástól függetlenül, hanem a városon belül együtt élők és a messzebbről érkező turisták irányába is. Bár sokan mindezek nélkül is büszkék Keszthelyre. Én mindezek ellenére is, de azért fáj nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoninyugat.blog.hu/api/trackback/id/tr2312640403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2017.07.04. 18:29:04

Megint ez a túlpolitizált meleghelyzet... önmagában a kirakatba rakástól nem lesz nagyobb az elfogadottság, sőt akár növelheti is az ellenszenvet. A megfogható hátrányos megkülönböztetéssel szemben viszont célszerű felvenni a kesztyűt. :)

fénycsepp 2017.07.04. 19:27:54

A Helikon park sarkaban felalitott szekelykapu mindent elmond a varosrol.

morph on deer 2017.07.04. 20:39:31

"Azt megélni akaró"

Azaz?
Mármint kik azok, akik a "másságukat" akarják megélni, és nem csak úgy szimplán az életét, mint mondjuk akárki más, miközben bizonyos szempontból - szexualitás - eltérnek a nagy átlagtól?
Mi konkrétan az, amit "megélni" akarnak, amit egyébként mások, az átlagosan közönséges, azaz "garden" heteroszexuálisok "megélhetnek", de a melegek nem tehetnek meg?

Ezt komolyan kérdem!
Ugyanis számomra mindez nem nyilvánvaló, pedig nyitottan és toleránsan állok a kérdéshez - amíg az szexuális én integritásom az én dolgom és sértetlen.

Szóval mit is nem "élhetnek meg" Keszthelyen, amit pl. én a heteroszexuális igen?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.04. 21:04:35

Valami nagy gáz van. Nem csak hogy nem a birca az első, hanem még itt sincs. Valami készülhet az oroszoknál ha összetartást rendeltek el az ügynökeiknél.

fejesgyorgyi.blog.hu 2017.07.04. 21:57:23

Kiváló írás! Ebben az országban nem is lesz soha elfogadás,tolerancia,amíg a jelenlegi gyűlöletkeltő, megosztó és tolvaj bagázs lesz hatalmon. Aki nem csak a pénzünket,a méltóságunkat is elveszi.Ha hagyjuk.

tompus 2017.07.04. 22:25:19

Ki kellene próbálni, hogy nem misztifikáljátok, hanem normálisan élitek az életeteket. Senkit sem fognak ezért megbélyegezni. Sem Keszthelyen sem máshol.

dare 2017.07.05. 00:37:47

Nem akartam már foglalkozni a témával, mivel már így is sikerült egy véleményem miatt egy blogról kitiltatni magam, viszont tetszik a problémakör vidékre helyezése,mivel sokan csak a főváros határain belül szeretnek foglalkozni ezzel a témával, pedig nagyon sok meleg embert nem a fővárosban ér a mássága miatti megkülönböztetés.
Érdekes egy helyzet, míg itt felvonulnak látványosan provokálva az embereket, addig vidéken kevés azon melegek száma, akik mellett bárki is kiállna, amikor az iskolában éri őket inzultus, vagy a munkahelyükön, vagy csak az utcán szenvednek el néhány hangosabb embertől atrocitást.
Akikről kiderül, hogy melegek, azok számíthatnak néhány epés megjegyzésre a hátuk mögött (persze úgy hogy hallják), és ha olyan helyen tartózkodnak, ahol több a részeg vicces srác mint a józan, akkor nagyobb lelki sérüléseket is be tudnak szerezni, ezért meg kell válogatniuk hol jelenhetnek meg, és hol nem.
Ezért ezt az egész hercehurcát, ami e körül a meleg büszkeség napja és a felvonulás körül zajlik, én az egészet ilyen nesze semmi fogd meg jól dolognak érzem, olyan ez, mintha valaki nagyon harcolni szeretne, csak valahogy a csatateret nem sikerül neki sohasem eltalálni vagy megválasztani, ezért hiába veri teljes elszántsággal azokat a bizonyos harci dobokat, az egész csak önmaga hergelésére jó, mivel az "ellenség" egy pisszenést sem hall az egészből.
Ha jól látom a cikkből, ez már a 22-ik "na most majd jól megmutatjuk nekik" címszóval keretezett felvonulást fogják nekünk prezentálni a szervezők, és adódik a kérdés, egy ilyen sokat megélt sorozat után: Megéri ez az egész?
Már többen a rendezvényen résztvevők közül is vallják, hogy igen, ez egy provokáció, mert csak így értik meg az emberek, így lehet sokak fejébe beleverni, vagy a retinájukat kiégetni, és ezáltal megtanulják elfogadni, megérteni, és támogatni a melegeket, és a harcukat a hátrányos megkülönböztetés ellen.
Lehet bennem van a hiba, de én nem értem hogyan fognak célt érni ezzel a felvonulással, hogyan fognak mondjuk Keszthelyen segíteni egy 4 fal között üldögélő meleg embernek a környezetében élő emberek átnevelésében ezzel a nemes vonulással, miképpen tudják elérni, hogy ezután őt ne úgy kezeljék, mint eddig?
Mennyire tud hatással lenni magának az ügynek, egy ennyire átpolitizált helyzet, ami jelenleg történik?
Miképpen fog a politika hatására megváltozni az egész?
Ez csak akkor tud változni, ha nem hallok dobpergést, és azok az emberek akik nem elutasítják, hanem szabályosan üldözik és megvetik a melegeket, azokat tudatosan nem provokálják, mert ezzel nemhogy közelebb nem fogunk kerülni a megoldáshoz, de félek attól, sikerül egy sokkal nagyobb csatateret csinálni az egészből, pedig ennek az ügynek ez hiányzik a legkevésbé, márpedig a megoldás a szimpatizánsok összefogásában rejlik.
Én mindenkit hibásnak tartok, azokat is akik provokálnak, és azokat is, akik felülnek a provokációnak.
Menjünk vissza a dedóba, okos enged....
Egyébként én is betiltanám ezt a vonulást, mert nem azt a hatást éri el, amit szeretnének elérni vele, hanem csak ássák azokat a bizonyos árkokat vele, és a vidéken élő melegek nem nagyon részesülnek ebben a nagy elfogadásban, amit rendületlenül hirdetnek már egy jó ideje.
Átnevelni nem így kell, még akkor sem ha engem ugyanúgy idegesít amikor a parlamentben nyíltan megy a "buzizás", és bélyegként rásütik azokra, akik mást gondolnak mint ők.
Nagy kultúrája van már itt a buzizásnak, nem most kezdődött, és nem is most fog abbamaradni.
Nekem is vannak meleg ismerőseim és kollégáim, akikkel soha egyetlenegyszer nem éreztettem, hogy kevesebbnek tartanám őket, vagy akár egyszer is úgy beszéltem volna velük, ami sértő lett volna a számukra.
Lehet el tudnám fogadni, hogy lehessen nekik házasságot kötni.
Lehet el tudnám fogadni, hogy gyereket neveljenek családként.
Viszont egy dolgot nehezen bocsátanák meg bármelyik ismerősömnek.
Ha egy kamionon látnám őt táncolni a meleg büszkeség napján.
Pedig én toleráns vagyok,vagy legalábbis próbálok az lenni.
Most akkor beszélhetünk a Keszthelyen vagy más vidéki kisvárosban vagy falvakban élő emberekről, vajon az ő ingerküszöbüket mivel lehetne elérni, hogy megérthessék a 21-ik századot?
Ha találkoznak ők is a dobpergéssel, vagy ha párbeszédet látnak a politikai pártok között ez ügyben?
Ha nem az utóbbi lesz, akkor szép lassan kezdhetnek helyezkedhetni a szimpatizánsok, és mehet újra a teli torokból való üvöltözés.

Morgo1229 2017.07.05. 06:30:40

@fénycsepp: miert mi kellenne a szekelykapu helyere te szerencsetlen ?

Morgo1229 2017.07.05. 06:32:43

@fejesgyorgyi.blog.hu: gyorgyi ne hagyd. Mit fogsz tenni ? Csunya Fidesz jajajaj. Mi a terved ki fogja levaltani oket ?

fejesgyorgyi.blog.hu 2017.07.05. 06:42:44

Én teszem a dolgom.Neked is azt kéne,nem jajgatni. Észbe kapni mindenkinek és együttműködni. A többinek meg elmenni szavazni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.05. 07:24:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Külföldi hatalom ügynökének, hazaárulónak lenni pedig mindenhol gyalázat.

fejesgyorgyi.blog.hu 2017.07.05. 07:51:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Milyen külföldi hatalom? gondolkodás az smafu? ideje lenne már észre venni,hogy az egész Sorosozás csak elterelés.Elterelés a lopásról és a nulla kormányzásról. Nem mellesleg Soros-fióka a nagyeszű törpétek is!

Morgo1229 2017.07.05. 08:38:31

@fejesgyorgyi.blog.hu: en elegedett vagyok a kormannyal. A Viktort szeretem. Szerencsesek vagyunk, hogy ilyen miniszterelnokunk van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 09:21:36

@dare:

"mivel lehetne elérni, hogy megérthessék a 21-ik századot? "

Reménytelen. Ezek a vidéki bunkók soha nem fogják megérteni a 21. századot. Ezek már csak ilyenek. Erőszakkal, ha kell, veréssel kell lenyomni a torkukon a szeretetet és a toleranciát, mert másból nem értenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 09:35:34

Kedves posztoló!

Örülj, te még jó helyzetben vagy. Na de mit tegyen egy falun, főleg egy ksi településen élő meleg, aki esetleg egyetlen lelki/szexuális társat sem talál a falujában?

Sajnos a melegek sorra költöznek a városokba, ahol el tudnak vegyülni, ahol láthatatlanok tudnak maradni. Így egyre hátrányosabb helyzetbe kerülnek azok a melegek, akik mégis falun maradnak.

Javasolni kellene, hogy az országgyűlés hozzon a melegek falura költözését ösztönző törvényeket. Minden faluban emelni kellene egy emlékművet a náci koncentrációs táborokban megölt melegek emlékére. A falu főutcáját ki kell szélesíteni annyira, hogy kényelmesen lehessen Pride felvonulást tartani. Külön melegbarát szórakozóhelyet kell nyitni minden faluban, természetesen sötétszobával.

Várom a kommentelők hasonló ötleteit, talán együtt fel tudjuk emelni a sötét falusi lakosságot a 21. századba.

zizi77 2017.07.05. 09:46:28

Anyukám mesélte, hogy gyerekkorában is tudta mindenki, ki meleg a faluban, de kutya nem foglalkozott vele. 50-60-as évek. Ha nem kérkednek vele, akkor kevés ember lesz, akit ez zavar. Párt találni valóban nehéz lehet, de kis helyen heteroknak is nehezebb.

morph on deer 2017.07.05. 09:52:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igazad lehet.
Bár én komolyan kérdeztem, mert számomra nem nyilvánvaló, hogy mit takar a fogalom ebben az összefüggésben.
A helyzet az, hogy 'dare' kommentje jobban rávilágított a problémára, mint a cikk - köszönet! - ugyanis a cikk adottnak vette, hogy mindenki ismeri a vidéken élő melegek helyzetét.

Hát én nem, szégyen, de így van.
Szeretném megérteni, de nincs róla információm.
Így aztán- tőlem szokatlan módon - komolyan kérdeztem.
Viszont gratula az 'érzékeléshez' - ez is komoly! :)

Faszerkezet 2017.07.05. 09:52:51

"hogy változtasson a melegek, a meleg párok jogainak egyenlősége érdekében."

Megkérdezhetem, hogy jogilag miben nem egyenlőek a melegek és a heterók?

egy helyi srác 2017.07.05. 09:54:02

@morph on deer: szerintem túl öregek vagyunk ahhoz, hogy emiatt itt szemantikai vitát folytassunk. kérlek, olvasd el még egyszer, vagy menj tovább.

egy helyi srác 2017.07.05. 09:57:24

@tompus: majd próbáld meg egy kisvárosban, vagy egy faluban ugyanezt egy kisebbség részeként. egy olyan kisebbség részeként, amit főleg ezeken a tájakon nem fogadnak el, hanem inkább megbélyegeznek. nem véletlenül nem ebben a városban vállalták fel a melegségüket az említett Keszthelyt elhagyó fiatalok.

egy helyi srác 2017.07.05. 10:12:14

@Faszerkezet: pl. házasságkötéshez való jog?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 10:36:36

@egy helyi srác:

A homoszexuálisok házasságkötési jogát senki nem csorbítja. Ahogy azt a jogukat sem, hogy ha azonos nemű partnerre vágynak, akkor bejegyzett élettársi viszonyt alapítsanak.

Pontosan ugyanazt megtehetik, mint egy heteró:

1) házasság
2) bejegyzett élettársi viszony

Semmi különbségtétel nincs.

Bafana 2017.07.05. 10:40:53

"Melegnek lenni Keszthelyen"
Miért probléma ez? Nincs gyógyszertár a közelben, ahol lázcsillapítót lehet kapni? Vagy orvos nincs, aki megvizsgálna? Ennyire élhetetlen város lenne, hogy egy lázat nehezebb csillapítani, mint akárhol?

Asszem 2017.07.05. 10:43:43

@dare:
"Lehet el tudnám fogadni, hogy lehessen nekik házasságot kötni.
Lehet el tudnám fogadni, hogy gyereket neveljenek családként.
Viszont egy dolgot nehezen bocsátanák meg bármelyik ismerősömnek.
Ha egy kamionon látnám őt táncolni a meleg büszkeség napján. "

Mi a baj a tánccal? Nyilván minden táncnak van erotikus töltete, de önmagában bőven lehet olyan formában művelni közterületen is, ami még nem megbotránkoztató. Ahogy hetero párok is tudnak úgy táncolni, ami már nem való az utcára és úgy is, hogy simán belefér.

És ha házasságot köthetnek, azt el tudnád fogadni, hogy a násznép mondjuk végigvonuljon az utcán és mondjuk a pár néha megcsókolja egymást?

A lényeg a láthatóságon van. A társadalomnak azt kell(ene) elfogadnia, hogy ezek az emberek ugyanolyan határok és keretek között fejezhessék ki a szeretetüket (kézenfogás, csók, stb), mint hetero társaik.

Nem több. Ahogy hetero emberek sem szexelhetnek az utcán (semmi baj a hetero szexel, amíg a négy fal között csinálják ugye), úgy a melegek sem, de nem azért, mert a melegszex bűnösebb/rosszabb dolog lenne a heteroszexnél, hanem egyszerűen azért, mert a mai társadalmi konvenció az, hogy a szex nem tartozik az utcára.

kezdovideki 2017.07.05. 10:46:47

@tompus: Ha azt látnád, hogy meleg férfiak kézen fogva sétálnának, egymás szájára csókot adnának, az étteremben megsimogatnák egymás kezét - ergo élik a normális életüket - nem bámulnád meg őket? Vagy nincs olyan ismerősöd, aki erre ciccegne, beszólna, esetleg tettlegességig menne? Mert amíg ezek megtörténnek, egy meleg sem fogja tudni magát elengedni. Ez szerintem érthető, nem?

kezdovideki 2017.07.05. 10:48:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért én tudok párat:
– a pár tagjai nem vehetik fel a másik vezetéknevét,
– nem örökölhetik egymás vagyonát,
– és nem fogadhatnak örökbe közösen gyereket.

Bafana 2017.07.05. 11:13:31

@kezdovideki:
1. bemész az illetékes önkormányzathoz és olyan nevet veszel fel, amilyet akarsz.
2. elmész egy ügyvédhez és arra hagyod a vagyonodat, akire akarod.
3. Terázia Blek is örökbe fogadhatott gyereket, nem tudom, mi az akadálya ennek.

Wrex 2017.07.05. 11:17:55

@kezdovideki:
"– a pár tagjai nem vehetik fel a másik vezetéknevét,"
Bárki megváltoztathatja a nevét, még a családi nevét is, csak kérvényezni kell.
"– nem örökölhetik egymás vagyonát,"
Egyszerű polgárjogi szerződéssel pikk-pakk lerendezhető.
"– és nem fogadhatnak örökbe közösen gyereket. "
Hál'istennek. Az kéne még hogy a saját degeneráltságukat egy ártatlan gyerekre is rátolják.

Duplaxiii 2017.07.05. 11:21:06

Nem vagy meleg, de posztolsz róla?
Aha...
Az első három blog.hu bejegyzés ből kettő melegügyi. Valami akció van?
Tudod picit másképp működik egy társadalom. Ha nem értek a gyógyszerészethez, nem publikálok a témában! Nem értek a kecskefejéshez, nem írok blogot a témában.
Elolvasom természetesen az engem érdeklő írásokat és ha azokban aktuális problémát észlelek, reagálok rá! De csak úgy, miért tenné valaki.
Soha nem foglalkoztam azzal, ha meleg munkatársaim voltak, sokat buliztunk, piáltunk is de soha nem volt szempont, hogy a másik meleg, néger, arab vagy falábú! Ez csak NEKTEK fontos. Volt meleg házaspár beosztottam és gond nélkül "éltünk" együtt!
Volt arab kollégám, de a büdös életben nem migránsoztunk, nem foglalkoztunk a dologgal sőt érdekeltet az ő szocializálódási, vallási stb. szabályai, törvényei. Ugyanezt megélem a zsidóbarátaimmal is, és soha nem kell PC-nek lennem, mert ők, a valódi zsidók sokkal kritikusabbak a médiában szereplő bér-zsidó érdekvédőkkel szemben.
Na jó, van egy halmaz, akikkel problémám van, de nem "faji" vagy "vallási" okokból, hanem mert alkalmatlanok a egymás mellett élés szabályainak betartására és semmiféle elfogadás nem érvényesíthatő, ha nem tudsz pihenni a kiabálás, üvöltözés, zenélés, dajdajozás miatt.
Szóval legyél meleg, vagy ne legyél, de ha nem érint akkor marad EMBER!
A befogadás, az elfogadás lényege ez! Nem tüntetni, önkéntes propagandistának lenni a megoldás, hanem egyszerűen elfogadni valamit és egymás mellett élni.
Miért tüntetnék más halmaz jogaiért, hiszen ők sem tüntetnek mások jogaiért. Minden társadalmi csoport a saját problémáiért felelős, a kívülállók egyet tehetnek, szolidárisak. De helyettük? Miért?
Kicsit sok így délelőtt a melegpropaganda...

Wrex 2017.07.05. 11:21:26

@Morgo1229: Természetesen szivárványos híd. Mi más? Esetleg lehetne rá tenni egy (több) cuki rózsaszín műbrokit/tüllboát/stb, just for good measure.

Duplaxiii 2017.07.05. 11:32:06

@kezdovideki:
Előttem lereagálátk már, az első kettő tényleg alap, miért ennyire ostoba egy melegjogi aktivista, hogy még a törvényeket sem ismeri.
A harmadik engem is kicsap!
Ma hetero párok, családok tízezrei küzdenek a gyerekért. Sokan nem is tudnak saját gyerekhez jutni.
Ha van örökbe adható pici, akkor tessék már előbb ezt a hatalmas halmazt "kiszolgálni"! És ha marad, lehet elvinni a maradékot.
Ugye nem akarod állítani, hogy az évmilliós evolúciós alapot, az élet értelmét egyszerű kisebbségi kérdésekkel felülírhatjátok?
Én szarok a házasságra, a kdnp-sek családmodelljére, de egy gyereknek anya és apa kell, nem azért mert buzivá fejlődne! Dehogy!
Csak KELL az apakép és az anyakép! Ez kell egy gyereknek a fejlődéséhez. Lényegtelen, hogy elválnak-e, de attól a gyereknek még lesz apja-anyja. Mit kap egy férfi pártól egy kislány? Elvisziten leszbikus táborba, hogy lásson női képeket? Két nőnél nevelkedő kisfiúban hogyan alakulnak ki a alapképek?
A családomban átéltem amikor három nő volt egy pici fiú körül és egyetlen férfi sem. És kellettem a közösségbe és a ma már felnőtt férfi a mai napig emlegeti, hogy mennyi mindent kapott tőlem. És ezt elismerik az érintett nők is.
A kislányok számára kritikus az apakép! Tudod a lányok a későbbi párválasztásuk során döntően az apjuk jellemzői szerint választanak...
De persze a mozgalom célja, hogy ne legyen férfi meg nő, nem kellenek apák és anyák!
Hát egy nagy lófszt! A fiammal én megyek horgászni és nem egy nő! A fiamnak én mesélek a katonaélményeimről és nem egy nő! És az anyja meg beveztei olyanokba, hogy főzés és más házimunkák, mert a mai lányok már semmire sem alkalmasak.
Elfogadom a másságot, de nem, ha a mások provokatív stílusban rám akarják kényszeríteni az ő életfilozófiájukat.
Sorolod a kamuproblémákat, de a célod neked is a provokálás!
Tudod, éljetek együtt fiúk. De ha megsimogatsz, eltöröm a kezed.
Most már virtuális simogatásnál tartotok....

Asszem 2017.07.05. 11:47:25

@Duplaxiii: "Elfogadom a másságot, de nem, ha a mások provokatív stílusban rám akarják kényszeríteni az ő életfilozófiájukat. "

Szerintem ezzel a homoszexuálisok is pont így vannak, hiszen épp a heteroszexuálisok akarják rájukerőltetni a saját életfilozófiájuka és ez ellen tiltakoznak.

A provokatív stílus elítélendő bármelyik oldalról, tök normálisan lehetne ezt kezelni felesleges feszültségkeltés nélkül is.

Asszem 2017.07.05. 11:55:37

@Duplaxiii: "Csak KELL az apakép és az anyakép! Ez kell egy gyereknek a fejlődéséhez. "

A családba SZERETET kell, különben megette a fene az egészet. Kellenek a helyes minták a gyerekeknek, de ezeket a mintákat nemtől függetlenül is át lehet adni. Bizonyíték erre az összes olyan gyerek, amelyik meleg, szeretetteli családban nőtt fel egészséges felnőtté válva.

Faszerkezet 2017.07.05. 12:05:58

@egy helyi srác: @Before:

Jogilag a házasságkötéshez egy melegnek és egy heteronak 100%-ig ugyanannyi joga van.

Ugyanis / amennyire én tudom/ ma Magyarországon SENKI nem köthet házasságot azonos nemű egyénnel.

Jogilag itt akkor lennének hátrányban a melegek, ha én mint heteró férfi házasságra léphetnék egy férfival, míg ugyanezt egy meleg férfi nem teheti meg, De ilyen tudomásom szerint nincs.

egyaránt vonatkozik a törvény heteróra és melegre...

Mintahogy senkinek nem szabad átmenni a piros lámpán, senkinek nem szabad lopni stbstb. Senkinek nem szabad azonos neművel házasodni.

kezdovideki 2017.07.05. 12:10:15

@Duplaxiii: Ne érts félre, én például pont nem akarok gyereket, és végképp nem akarlak megsimogatni. Láttál már valaha meleg férfit, ahogy hetero férfiakat simogat? Mindössze annyit írtam, hogy addig nem tudnak természetesen élni a melegek, amíg EGYMÁS kezét nem foghatják meg. A családmodelleddel meg végülis egyetértek, de hagy tágítsam a tudatodat: szinte minden azonos nemű szülőkkel rendelkező családban van egy nagyon fontos ellenkező nemű példakép is. Ne vedd provokálásnak és hidd el, EGYETLEN meleg sem akar előbb gyerekhez jutni más rovására. Hozzáteszem, nem is lehetne, mert még ha szeretetben is nevelik fel, NEM ENGEDIK nekik. Válassz: melyik a jobb - az állam neveli fel, vagy két ember, szerető közegben?

Asszem 2017.07.05. 12:15:12

@Faszerkezet: muhahaha. Nagyvonalúan figyelmen kívül hagyod, hogy a melegek - definíció szerint - nyilván nem az ellenkező nemű emberekkel szeretnének házasságot kötni.

Ma valóban ugyanannyi joga van a hetero házassághoz bárkinek és nulla joga van a melegházassághoz. Ez utóbbin szeretnének változtatni.

De játsszunk el a gondolattal, ha szerinted jogilag ma sincsenek hátrányban a melegek, akkor nyilván ugyanez igaz lenne fordított esetben is.

Ha a házasság csak és kizárólag azonos nemű emberek között köttethetne, és nem házasodhatnál ellenkező neművel, mert [csak].

Szerintem mindjárt nem mondanád azt, hogy jogilag nem vagy hátrányban csak azért, mert ugyanannyi jogod van elvenni egy másik azonos nemű embert, mint bárki másnak, hiszen egyaránt vonatkozik a törvény heteróra és melegre.

De biztos vagyok benne, hogy ez nyilvánvaló volt eddig is...

fénycsepp 2017.07.05. 12:18:47

@Morgo1229: ha lattad volna ezt a parkot, akkor nem tetted fel volna ezt a kerdest. Nem en vagyok a szerencsetlen :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:25:27

@Asszem:

"a melegek - definíció szerint - nyilván nem az ellenkező nemű emberekkel szeretnének házasságot kötni. "

MIféle definíció szerint, galambom? A házasság több ezer éve férfi és nő között köttetik - annak ellenére, hogy több ezer éve van homoszexualitás. A homoszexualitás léte tehát eddig sem volt indok a házasság fogalmának átdefiniálására, ma sem az.

A homoszexuálisok nem házasságot akarnak kötni az azonos nemű emberrel, hanem bejegyzett élettársi kapcsolatot akarnak létesíteni vele. Definíció szerint. És ehhez a törvény minden jogot megad nekik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:29:54

@Asszem:

"Ha a házasság csak és kizárólag azonos nemű emberek között köttethetne, és nem házasodhatnál ellenkező neművel, mert [csak]."

Amennyiben csak homoszexuális kapcsolatból születhetne gyerek, akkor teljes mellbőséggel támogatnám, hogy a heterók csak bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthessenek.

Asszem 2017.07.05. 12:32:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért galambom, mert melegek. a homoszexualitás léte eddig is indok lehetett volna a házasság fogalmának átdefiniálására, csak még nem tartott ott a társadalom, hogy ezt elfogadja. Kellett hozzá párezer év.

A homoszexuálisok között sokan vannak, akik nem csak bejegyzett élettársi kapcsolatot akarnak létesíteni, hanem házasságot, annak minden jogi és szimbolikus vonatkozásával.

Ezt eddig a homofób történelmi hagyományokra hivatkozva a legtöbb társadalom megtagadta tőlük.

Szerencsére változnak az idők és egyre többen látják be azt, hogy ha semmi kivetnivaló és rossz nincs a homoszexuális emberi kapcsolatban, akkor miért ne legyen kiterjesztve a házasság intézménye az ilyen kapcsolatokra is.

Változnak az idők.

Igen, értem, hogy a homofób embereknek most kicsit rosszabb lesz, hiszen azzal a tudattal kell nap mint nap együttélniük, hogy számukra ismeretlen emberek is boldogok lehetnek a házasság miatt és hát ez nem könnyű dolog, de ennyi áldozatot szerintem meg lehet hozni, tekintve, hogy a homofób emberek ezen boldogtalansága aránytalanul kisebb, mint a homoszexuális emberek boldogsága.

Ráadásul a homofób emberek előtt még mindig ott a lehetőség, hogy belássák, ha nem foglalkoznak a melegekkel és nem akarják előírni nekik, hogy mit csinálhassanak és mit ne, akkor azzal valójában nem csak a melegek, hanem a saját életük is könnyebbé és talán boldogabbá is válik.

Remélem sikerült belátásra bírjalak és immár te is támogatod a melegházasságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:34:56

@Asszem:

"Szerintem ezzel a homoszexuálisok is pont így vannak, hiszen épp a heteroszexuálisok akarják rájukerőltetni a saját életfilozófiájuka és ez ellen tiltakoznak. "

Senki nem akar semmit rád erőltetni, kiskócsag. Ha jobban szereted a barátod rongyossá koitált ánuszát dugni, ám tedd, senki nem akadályoz meg benne. Én megértelek és nem ítéllek el ezért.

Faszerkezet 2017.07.05. 12:35:57

@Asszem:

"zerintem mindjárt nem mondanád azt, hogy jogilag nem vagy hátrányban"

Hát felebarátom.... Pedig ha egy törvény ugyanúgy vonatkozik mindenkire, akkor bíz jogilag elég nehéz érvelni azzal,. hogy hátrányban vagyok azzal szemben akire ugyanúgy-ugyanaz a törvény vonatkozik....

Asszem 2017.07.05. 12:38:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amennyiben csak homoszexuális kapcsolatból születhetne gyerek, akkor teljes mellbőséggel támogatnám, hogy a heterók csak bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthessenek."

Abban azért ugye egyetértünk, hogy a gyerek születése biológiai kérdés, nem jogi. Azaz ha biológiailag csak homoszexuális kapcsolatból születhetne gyerek, akkor sem gátolná meg semmi a heteroszexuális párokat, hogy homoszexuális kapcsolatból született gyerekeket fogadjanak örökbe, vagy például egy heteroszexuális nő mesterségesen termékenyítse meg önmagát, így máris eleget tud tenni a házasság elvárásának.

Illetve ha a házasság feltételének a gyerekvállalást tekinted, akkor mi a helyzet az olyan hetero házasságokkal, ahol nem születik gyerek? Azok érvénytelenek? Ha nem érvénytelenek, akkor miben más az, mint egy olyan házasság, ahol biológiai okokból nem születhet gyerek?

Szóval ez az egész gyerekekre hivatkozás ott dől meg, hogy ma már ne tegyünk úgy, mintha egy leszbikus meleg pár ne tudna gyereket szülni mesterséges megtermékenyítéssel, vagy egy homoszexuális férfi pár ne tudna béranya igénybevételével (szintén mesterséges megterménkenyítéssel) új életet adni a világnak.

És arról se feledkezzünk meg, hogy ha biológiailag nem sikerül a gyerek, akkor még mindig ott a lehetőség az örökbefogadásra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:40:23

@Asszem:

"a homoszexualitás léte eddig is indok lehetett volna a házasság fogalmának átdefiniálására"

Ahogy a rabszolgatartás léte eddig is indok lehetett volna a demokrácia és a szabadságjogok átdefiniálására.

Vagy ahogy a gyermekházasság léte ma is elfogadott dolog a világ jópár országában. Ez bőven alap lenne arra, hogy nálunk is bevezessék.

Asszem 2017.07.05. 12:43:09

@Faszerkezet: te azt mondod, hogy a melegek valójában nyitott kapukat döngetnek, hiszen most is egyenlőség van a törvény előtt, bármikor elvehetnek ellenkező nemű embert.

Csakhogy ők nem ellenkező nemű embert akarnak elvenni. Erre a jelenlegi törvények nem adnak lehetőséget. Ezért a jelenlegi törvények nem teremtenek egyenlő feltételeket, ezért nincs egyenlőség.

Asszem 2017.07.05. 12:45:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a különbség a homoszexualitás és a rabszolgaság/gyerekházasság között az, hogy előbbi egy semleges állapot, nem jó, nem rossz, csupán adott, míg az utóbbi mindenképpen rossz. Ezt nem olyan nehéz belátni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:47:33

@Asszem:

"ha a házasság feltételének a gyerekvállalást tekinted, akkor mi a helyzet az olyan hetero házasságokkal, ahol nem születik gyerek? Azok érvénytelenek? Ha nem érvénytelenek, akkor miben más az, mint egy olyan házasság, ahol biológiai okokból nem születhet gyerek? "

Az, hogy a h ázasság definíció serint férfi és nő szövetsége, nem zárja ki azt, hogy lehetnek hibák egy kapcsolatban. Ettől még a definíció az marad.

A homóházasság azonban ab ovo (:DDD) terméketlen.

Hogy te is megértsd: A legjobb üzemben is előfordul, hogy hibás termék jön le a gyártósorról. Ám ez nem ugayanz, mint amikor a gyártósort eleve hibás termék gyártására tervezték.

Asszem 2017.07.05. 12:51:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hogy te is megértsd: A legjobb üzemben is előfordul, hogy hibás termék jön le a gyártósorról. Ám ez nem ugayanz, mint amikor a gyártósort eleve hibás termék gyártására tervezték."

Itt lóg ki a lóláb, szerinted eleve hibás termék. Azt kéne belásd, hogy nem hibás a termék, csak másképp működik és ugyanazt a funkciót más módon, de be tudja tölteni.

Erről (mesterséges megtermékenyítés, örökbefogadás) valószínűleg azért nem akarsz tudomást venni, mert az szépen megdönti az elméleted és be kellene, hogy lásd, hogy valójában meleg párok is tudnának gyerekeket szülni/örökbefogadni, csak a megtermékenyítés/kihordás módja lenne más.

Gondolom most kicsit arrébb fogod húzni a kapufát, mondván valójában nem is a gyereknemzés képessége a fontos, hanem annak a módja, mert csak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:53:35

@Asszem:

"míg az utóbbi mindenképpen rossz."

Fenét. A rabszolgaság tette pl. lehetővé az ókori görög kultúra virágzását. Az egész mai kultúránk sokkal szegényebb lenne nélküle. A gyermekházasságban sincs semmi rossz. évezredes hagyomány sok kultúrában.

MÁrpedig a liberális elvek alapkán minden kultúra azonos értékű. A rabszolgatartó, az embert isteneknek áldozó, a gyermekházasságot gyakorló, a templomi prostitúciót támogató, a nőket elnyomó iszlám, de még a kannibál kultúra is.

Nincs olyan, hogy valami alapból jó vagy rossz. Az erkölcs társadalmi termék. Márpedig milyen jogon erőlteted a rabszolgaságot vagy gyermekházasságot alkalmazó kultúrákra a TE saját normáidat? A te normáid is csak ugyanannyit érnek, mint azok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 12:58:03

@Asszem:

"ugyanazt a funkciót más módon, de be tudja tölteni."

Aha, és Meleg Elek vagy Homi Robi nyújtja majd a gyereknek az anyaképet? Vagy már az sem kell?

Asszem 2017.07.05. 13:04:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: belegondoltál, hogy most gyakorlatilag a rabszolgaságot és gyerekházasságot véded csak azért, hogy alá tudd támasztani az érveid a melegházasság ellen?

De azért örülök, hogy odáig eljutottál, hogy "Nincs olyan, hogy valami alapból jó vagy rossz, az erkölcs társadalmi termék".

Innen már csak egy lépés annak az átgondolása, hogy milyen társadalmat szeretnénk?

Én olyant, amiben a legtöbb embernek van lehetősége a boldogságra úgy, hogy ez nem megy a másik rovására.

A rabszolgaság boldogtalalnságot okoz a rabszolgáknak, a gyerekházasság a gyerekeknek, a melegházasság pedig a homofóboknak.

Ha választani kell, akkor én arra szavazok, hogy legyenek boldogok a melegek, a heterók, a gyerekek, ne lehessen senki rabszolga és a homofóbia is ugyanúgy tűnjön el, mint a boszorkányüldözés, a kasztrendszer, a faji előítélet és a többi sallang, amit sajnos ember mivoltunk miatt cipelünk a múltból, de belátással, oktatással és kellő empátiával meg tudunk tőle szabadulni.

Egy ilyen világban sokkal több ember számára lenne lehetőség a boldogságra, mert itt együtt tudna élni tiszteltben meleg és hetero, férfi és nő, nemzetiség és nemzetiség, nemzet és nemzet.

Asszem 2017.07.05. 13:13:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aha, és Meleg Elek vagy Homi Robi nyújtja majd a gyereknek az anyaképet? Vagy már az sem kell?"

Ez az anyakép egy ilyen jól hangzó, ámde megfoghatatlan dolog. Mintha lenne valami egységes anyakép, amit csak és kizárólag nők tudnak nyújtani. Holott ahány anya, annyi anyakép. Vannak köztük jók és vannak köztük igencsak rosszak és mérgezőek. Erről egy családterapeuta sokat tudna mesélni...

A gyerekek számára fontosak a minták, amiket a szüleiktől látnak. Ezek a minták viszont nem attól függenek, hogy egyforma vagy különböző nemi szervekkel rendelkeznek-e a szülők, hanem azoktól a szerepektől, amiket a szülők a családban betöltenek.

Szerintem többet árt az olyan anya, amelyik a homofóbia magjait ülteti el a gyerekében, felesleges szenvedést okozva mind a gyereknek, mind azoknak, akinkek majd ez a gyerek ártani fog.

Vagy az az anyakép, amelyik azt üzeni a gyereknek, hogy a nő a család alárendelt, szabadon bántalmazható tagja, és így a fiúgyerek felnőttként is alá akarja majd rendelni a nőket a párkapcsolataiban, vagy a lánygyerek olyan nővé válik, aki kiszolgáltatott, alárendelt szerepben tudja csak elképzelni a családi életet.

dare 2017.07.05. 13:17:28

@Asszem: Nem értem miről szeretnél meggyőzni, magával a tánccal semmi bajom nincs, de szerintem ezt te is jól tudod ( a hiányos öltözet, a transzparensek, a viselkedés már más tészta).
Ha házasságot kötnek és végigvonulnak az utcán a násznéppel együtt, az szintén nem okozna akkora megbotránkoztatást számomra, mint ahogy azt te gondolod, nem én vagyok az az egyén, akit bárkinek is meg kéne győznie arról, hogy rossz oldalon van, és nem valami nemes ügyért harcol.
A lehet szóban rejlő lehetőségeket aszerint értelmezd, amiért használni szokták rajtam kívül sokan mások is, vagyis az ambivalens érzések miatt, amelyek benne vannak az emberben, de folyamatosan kell küzdeni vele akár a neveltetés, akár a környezetéből fakadó ingerek, akár valami rossz élmény miatt, és még sorolhatnám, de szerintem ezt is jól tudod.
Viszont ha már egyszer leírtam ezt a szót, akkor abból következtetni lehet a bennem lakozó kettős érzelmekre, de ez még nem ok arra, hogy engem bárki is elhelyezzen azon az oldalon, ahol az elutasítók szerepelnek, ahogy felkérni se kérhet fel bárki a vonuláson való részvételre, ahol nekem látványosan színt kéne vallanom az elfogadók között.
Szép dolog a meggyőzés, de csak akkor ha az nem erőltetett, és nem kell védekeznie senkinek az őt ért kritika miatt, ezáltal azok az érzések tudnak benne megerősödni, amelyeket saját meggyőződésből merít, és nem érzi mások által meggyőzöttnek magát, mivel még azok is könnyen tudnak elutasítóvá válni, akik már azon a térfélen toporognak, ahol még előtte sohasem jártak.
Szeretnél még győzködni, vagy adjak tippeket hol érsz el még nagyobb sikereket?

Asszem 2017.07.05. 13:30:18

@dare: nem ismerlek, így csak arra tudok hagyatkozni, amit írtál, így nem tudom hogy viszonyulsz a tánchoz, ez jutott eszembe arról, amit írtál.

A meggyőzéssel kapcsolatban teljesen igazad van, hidd el, nagyon ritka az, amikor valakit érvekkel meg lehet győzni, pláne, ha internetes fórumon vitatkozik, itt mindenki csak megerősíti a saját álláspontját a vita során, ezért is írtam szarkasztikusan vmelyik fentebbi kommentemben, hogy remélem a vitapartnert is a támogatók között találom meggyőző érveim hatására :-)

Én úgy gondolom, hogy pont az ambivalens érzelmű emberek a többség, akik viszont nem vesznek részt aktívan az ilyen vitákban, sem pro, sem kontra és nem mennek ki sosem a Pride-ra, sem mellette, sem ellene. Viszont tőlük függ majd az adott jelenség társadalmi megítélése és az ő véleményüket tudja a Pride befolyásolni, nem expliciten, hogy "Oké, akkor ostantól támogatom" vagy "Oké, akkor innentől elutasítom", hanem inkább tendenciaszerűen, inkább elfogadóvá/inkább elutasítóvá válva.

Nincs csodaszer (ha lenne, akkor ez már nem lenne probléma), nincs tökéletes módszer, sem meggyőző érv, a társadalom változik, én bízok benne, hogy abba az irányba, ami több lehetőséget ad a boldogságra.

Egyetértek veled abban, hogy ezt erőszakkal nem lehet kikövetelni, de azt is elfogadom, hogy ha senki nem tesz semmit és nem vállal fel konfliktusokat, akkor nem is fog változni semmi.

A Pride egy ilyen konfliktusos, megosztó esemény, jobb lenne, ha nem volna az, de még mindig jobb, mint a semmi. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy azokban az országokban, ahol van Pride mindig jobb a melegek helyzete, mint azokban, ahol nincs, mert tilos.

dare 2017.07.05. 14:00:07

@Asszem: Nagyon rossz válaszok érkeztek a politika irányából az elmúlt 20 évben, ezért nem könnyű átlátni a következő évek történéseit, könnyen lehet egy nagyon markáns fiatal társadalom meg fogja tudni reformálni az adott válaszokat a kérdésekre, de az ellenkező lehetőség is a levegőben van, ezért kellene óvatosan nyúlni a témához.
Én is támogatom az elfogadásban felhalmozódott konfliktusok kibeszélését, megmagyarázását, de olyan kereteken belül, ahol nem okozhat megbotránkoztatást, és többen többen tudnak majd róla úgy beszélni, hogy közben nem kapják meg a "hülye buzi" jelzőt.
Valakinek változtatni kell, akár a szervezők, akár a politikusok irányából, de mindenképp olyan változásra van szükség, ami előrébb viszi az ügyet, és nem újabb frontokat nyit meg.
Nem láttam az elmúlt időszakban akkora ellenszenvet a rendezvény miatt, ezért én annak örülnék ha nem feszegetné senki azokat a határokat, amelyek eddig békésen megvoltak.
Harcolni kell a kirekesztés és a megbélyegzés ellen, már csak a fegyvernemet és a helyszínt kellene megtalálni hozzá oly módon, hogy közben nem esünk át a ló túloldalára.
Nekem a Pride túlságosan megosztó, ezért nem fogom soha ezt a megoldást támogatni, de a párbeszédet azt javaslom és helyeslem minden körülmények között.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.07.05. 18:36:56

@Faszerkezet: Köszi, ezen tényleg jót röhögtem! :))
Hasonlóan kreatív jogértelmezést kívánok neked is majd valami téged hátrányosan érintő jogi kérdésben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 19:37:25

@Asszem:

"belegondoltál, hogy most gyakorlatilag a rabszolgaságot és gyerekházasságot véded csak azért, hogy alá tudd támasztani az érveid a melegházasság ellen?"

Fordítva ülsz a lovon. Épp a TE érvelésedből következik, hogy a rabszolgaság és a gyerekházasság is védendő. Nincs cherry picking, hogy az érveid következmlényeiből kiválogatod a neked tetszőket, a többieket pedig eldobod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 19:48:32

@Asszem:

"Ez az anyakép egy ilyen jól hangzó, ámde megfoghatatlan dolog. Mintha lenne valami egységes anyakép, amit csak és kizárólag nők tudnak nyújtani. Holott ahány anya, annyi anyakép."

Hm. Abból, hogy az anyakép annyiféle lehet, ahány anya van, messze nem következik, hogy összetéveszthető lenne az apaképpel (ami szintén annyiféle lehet, ahány apa van).

Hogy könnyebben felfogd: Minden pőáratlan szám más. Se senkinenem jutna eszébe ennek alapján összekeverni őket a páros számokkal. Bár mindegy. úgyis belekötsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 19:52:32

@Asszem:

"Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy azokban az országokban, ahol van Pride mindig jobb a melegek helyzete, mint azokban, ahol nincs, mert tilos."

Kevered az okot és az okozatot.

Ahol van Prájd, ott azért lehet, mert a társadalom eleve megengedőbb. Nem a prájd miatt jobb a homók helyezte, hanem azért, mert a megengedőbb társadalom eleve tolerálja őket, a prájddal együtt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.05. 20:02:17

@Asszem:

Próbálj mondjuk Iránban prájdot szervezni, Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy nem növelné a homók elfogadottságát.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.06. 06:36:34

@fejesgyorgyi.blog.hu: tehát ha a buzit buzinak hívom, az bunkóság? Hagyjuk már ezt a szivárványszirupos meleg szót, az mást jelent! Legyek buzi, homokos, homoszekszuális, stb
Amúgy meg semmilyen jogaik nincsenek csorbítva, te álliberális.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.06. 06:38:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, azokban az országokban van köcsögfelvonulás, ahol ráerőltetik az országra a hamis PC szabályokat, mert amúgy szankciók jönnek a büdöskirekesztőnácikra.
süti beállítások módosítása